ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Bank: Σχέδιο για «κούρεμα» 40% του ελληνικού χρέους

Deutsche Bank: Σχέδιο για «κούρεμα» 40% του ελληνικού χρέους

Σχέδιο για ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 40%, χωρίς την ουσιαστική μεταβολή των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου ανακοίνωσαν οι αναλυτές της Deutsce Bank, μετέδωσε το Reuters.

Σε ανάλυσή τους, οι αναλυτές αναπτύσσουν ένα πιθανό «οδικό χάρτη» για το πώς οι τράπεζες μπορούν να αυξήσουν τις απώλειες που θα δεχθούν από το ελληνικό χρέος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

«Ένα μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μπορεί να δρομολογηθεί με τρεις τρόπους, δηλαδή μείωση του κουπονιού, επέκταση της διάρκειας των νέων ομολόγων και μείωση του αρχικού κεφαλαίου», αναφέρει η Deutsche Bank σε εβδομαδιαίο σημείωμά της που εξεδώθη σήμερα.

Για παράδειγμα, μια μείωση του κουπονιού κατά 1% και παράταση της διάρκειας κατά 10 χρόνια, μπορεί να οδηγήσει σε ένα «κούρεμα», 40%, αναφέρει η τράπεζα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Deutsche Bank, ένα τέτοιο σενάριο θα αποκλείσει μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, ενώ θα διατηρηθεί το σκέλος της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου σύμφωνα με την οποία τα νέα ομόλογα θα διέπονται από το διεθνές και όχι το ελληνικό δίκαιο.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr