ΕΛΛΑΔΑ

Προς αναβολή η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

Προς αναβολή η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να «καθίσει» σήμερα ο Επαναστατικός Αγώνας, έπειτα από την εξ αναβολής δικάσιμο.

Οι Μαζιώτης, Ρούπα και λοιποί κατηγορούμενοι ωστόσο ενδέχεται να μην λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων δικαστών και εισαγγελέων. Οπότε η δίκη αναμένεται να λάβει εκ νέου αναβολή.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πάντως αναμένεται να καθίσουν οι Ν.Μαζιώτης, Π.Ρούπα, Κ.Γουρνάς, Χρ.Κορτέσης, Ευ.Σταθόπουλος, Σ.Νικητόπουλος, Κ.Κατσένος και η Μ. Μπεραχά.

Αιτία για τη διακοπή της δίκης πριν από 20 ημέρες ήταν τόσο η αποχή των δικηγόρων όσο και το αίτημα των συνηγόρων του Κ. Κάτσενου, ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου, να έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν την δικογραφία.

Στο μεταξύ, οι κατηγορούμενοι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς αποφυλακίστηκαν με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων σύμφωνα με βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών.

Απόφαση που πάρθηκε καθώς συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο των 18 μηνών προφυλάκισης. Οι τρεις κατηγορούμενοι λίγο πριν την έναρξη της δίκης είχαν υπογράψει κοινή δήλωση, στην οποία αναφέρουν ότι είναι «υπερήφανοι για τη δράση της οργάνωσης και αμετανόητοι για τη συμμετοχή τους σε αυτή». Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν είναι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παραμονή εντός του νομού Αττικής, παραμονή στη διεύθυνση που δηλώνουν ως μόνιμη κατοικία και εμφάνιση κάθε πέντε μέρες στο ΑΤ της περιοχής τους.

Πλέον, μόνο ο Κ. Κάτσενος είναι προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση ενώ και οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.