ΕΛΛΑΔΑ

Άσκηση ετοιμότητας στο «Ελ. Βενιζέλος»

Άσκηση ετοιμότητας στο «Ελ. Βενιζέλος»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή άσκηση ετοιμότητας που διοργάνωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Στόχος της άσκησης ήταν το σχέδιο αντιμετώπισης καταστάσεων ανάγκης αερολιμένα, τον έλεγχο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των συστημάτων υποστήριξης, καθώς επίσης και την εξάσκηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφαλείας και ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Το σενάριο προέβλεπε πως σε δρομολόγιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης, αεροπλάνο με 62 επιβάτες κατά τη διάρκεια της προσγείωσης θα παρουσίαζε πρόβλημα στο δεξί σκέλος προσγείωσης το οποίο θα υποχωρούσε κι έτσι ο δεξιός κινητήρας θα έρθει σε επαφή με το διάδρομο και να προκληθεί πυρκαγιά.

Ανοίγει αυτόματα η τσουλήθρα και ξεκινά η εκκένωση από τους επιβάτες, την ώρα που τα οχήματα της πυροσβεστικής περικυκλώνουν το αεροσκάφος προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά και να μην την αφήσουν να επεκταθεί στα υπόλοιπα μέρη του αεροσκάφους, ενώ βοηθούν και στην εκκένωση.

Σύμφωνα με το σενάριο, 10 επιβάτες τραυματίζονται ελαφρά και άλλοι 7 σοβαρά, ενώ 2 άτομα ανασύρονται νεκρά. Στην άσκηση μεταξύ άλλων, εκτός από τους αρμόδιους φορείς του Αεροδρομίου, πήραν μέρος η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.