ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΟΙΚ: Η εγκύκλιος για το τέλος ακινήτων δεν έχει οριστικοποιηθεί

ΥΠΟΙΚ: Η εγκύκλιος για το τέλος ακινήτων δεν έχει οριστικοποιηθεί

Η εγκύκλιος για το ειδικό τέλος επί των ακινήτων δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, το υπουργείο σχολιάζει και την απάντηση της Κομισιόν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, σημειώνοντας ότι το τέλος είναι σύμφωνο με την κοινοτική νομοθεσία.

Ειδικότερα, διευκρινίζονται τα εξής:

-Για την εγκύκλιο για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ

Όπως είναι γνωστό, διαμορφώνεται η σχετική εγκύκλιος και η σχετική υπουργική απόφαση, γίνονται προτάσεις υπηρεσιακού χαρακτήρα για το περιεχόμενο των δύο αυτών κειμένων, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα το κείμενό τους. Η προετοιμασία αυτή είναι αποτέλεσμα μιας σειράς συσκέψεων που έχουν γίνει για τον τρόπο εφαρμογής του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και έχει στόχο την επίλυση όσο γίνεται περισσότερων προβλημάτων και την απάντηση σε δίκαια και λογικά αιτήματα των πολιτών.

Εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Στα προτεινόμενα σχέδια των αρμοδίων υπηρεσιών, επιχειρείται να ενσωματωθούν οι περισσότερες δυνατές λύσεις. Και όπως έχουμε πει, δεν πρόκειται να κόψουμε το ρεύμα σε κανέναν που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης και δεν πληρώνει από ανάγκη και όχι από σκοπιμότητα.

Επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας είναι να βρεθούν οι πιο ολοκληρωμένες και φιλικές για τους πολίτες λύσεις, οι οποίες να υπηρετούν παράλληλα τον δημοσιονομικό στόχο.

-Για την απάντηση Επιτρόπου Έττινγκερ στο ερώτημα ευρωβουλευτή Χουντή

Η προστασία του ευάλωτου καταναλωτή διασφαλίζεται απολύτως από την ελληνική νομοθεσία και διασφαλίζεται και από τις προβλέψεις του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων. Τηρούνται στο έπακρο οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια της κοινοτικής νομοθεσίας.