ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα «ντύνεται» από σήμερα γιορτινά

Η Αθήνα «ντύνεται» από σήμερα γιορτινά

Τα παιδιά της Αθήνας θα στολίσουν το πρωί της Παρασκευής τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος, μετά το κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν φτιάξει στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία θα στολίσουν τα δέντρα, ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, στις 6 το απόγευμα οπότε και θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η γιορτή της πόλης.

Από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι τα παιδιά της Αθήνας που θα βρεθούν στο Σύνταγμα θα μπορούν να συμμετέχουν στο στόλισμα, συνοδεία μουσικής και δώρων.Στην πλατεία θα υπάρχει επίσης εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργία των φοιτητών της ΑΚΤΟ, εμπνευσμένη από την ιδέα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Συνολικά, δέκα θεματικά φεστιβάλ θα λειτουργήσουν στην πόλη σε μια προσπάθεια να αποδώσουν την εικόνα της πραγματικής Αθήνας.Τα φεστιβάλ θα δώσουν τον παλμό των γιορτών για 30 ημέρες και νύχτες, με επίκεντρο τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, ενώ η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ.