ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη στρατιωτικός γιατρός για τις απαλλαγές σε διάσημους!

Συνελήφθη στρατιωτικός γιατρός για τις απαλλαγές σε διάσημους!

Χορηγούσε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά σε καλλιτέχνες, επιχειρηματίες ακόμα και αθλητές προκειμένου να κερδίσουν απαλλαγή από το στρατό!

Πρωτοκλασάτα ονόματα που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στη πρώτη γραμμή της δημοσιότητας…

Όλοι τους είχαν ένα κοινό μυστικό προκειμένου να αποφύγουν το χακί: τον 63χρονο σήμερα Μ.Ν., στρατιωτικό γιατρό με το βαθμό του Ταξίαρχου ο οποίος υπηρετούσε στο «Νιμιτς» και φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» κυκλώματος παράνομων απαλλαγών από τη στράτευση.

Η υπόθεση απασχολούσε τις αρχές τα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια ενώ ήταν τέτοιο το εκτόπισμά της που είχε απασχολήσει και τις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο κύκλωμα εμπλέκονταν στρατολόγοι, στρατιωτικοί γιατροί και δικηγόροι οι οποίοι είχαν εκδώσει πάνω από 100 πλαστά απολυτήρια έναντι φυσικά υπέρογκων χρηματικών ποσών!

Οι αστυνομικές αρχές είχαν καταφέρει να συλλάβουν τα μέλη της σπείρας ωστόσο αναζητούσαν ανά την υφήλιο, κυριολεκτικά, τον «εγκέφαλο», τον Μ.Ν. ο οποίος είχε διαφύγει στη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπογραφή του υψηλόβαθμου στρατιωτικού γιατρού βρίσκεται στην πλειοψηφία των πλαστών απολυτηρίων.

Ο φυγόδικος 63χρονος συνελήφθη τελικά έπειτα από την έκδοση δυο Διεθνών Ενταλμάτων για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, παθητική δωροδοκία και ένα επιπλέον ένταλμα για ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παθητικής δωροδοκίας κατ΄ εξακολούθηση.

Επιπλέον, εις βάρος του επίορκου γιατρού εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις του Εφετείου και Στρατοδικείου Αθηνών με συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών και έξι μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της ανυποταξίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως και της παθητικής δωροδοκίας.