ΚΟΣΜΟΣ

Αύριο η απόφαση για το στρατιώτη Μάνινγκ

Αύριο η απόφαση για το στρατιώτη Μάνινγκ

Την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση για τον Αμερικανό στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέδωσε στον ιστότοπο WikiLeaks απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού στρατού.

Κατά την έκτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι του Μάνινγκ κάλεσαν δύο μάρτυρες για την υπεράσπισή του, έναν πρώην δεκανέα και έναν λοχαγό που υπηρέτησαν την ίδια περίοδο με τον κατηγορούμενο.

Η κατηγορούσα αρχή, από την πλευρά της, έχει παρουσιάσει πολλούς μάρτυρες από την Παρασκευή, οπότε ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, ανάμεσά τους στρατιώτες που υπηρετούσαν στην ίδια μονάδα με τον Μάνινγκ, ειδικούς που είχαν εξετάσει τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και τον άνδρα που τον κατέδωσε στις αμερικανικές αρχές.

Οι τελικές αγορεύσεις της υπεράσπισης και της κατηγορούσας αρχής αναμένονται αύριο Πέμπτη στις 09:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας), για να αποφασιστεί αν ο Μάνινγκ θα παραπεμφθεί σε στρατοδικείο. Εκεί, αν καταδικαστεί μπορεί να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για «συνωμοσία με τον εχθρό».