ΚΟΣΜΟΣ

Τα σεξουαλικά σκάνδαλα του 2011

Τα σεξουαλικά σκάνδαλα του 2011

Τρεις ισχυροί άνδρες που «έπεσαν» με θόρυβο από την κορυφή που είχαν ήδη κατακτήσει ή έστω βρίσκονταν κοντά, εξαιτίας αδυναμιών της σάρκας.

Το πρώτο σκάνδαλο, που συγκλόνισε την αυστηρή Γερμανία της Μέρκελ, δημιούργησε ένας φέρελπις πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU). Ο Κρίστιαν φον Μπέτιχερ ήταν το αστέρι του κόμματος της καγκελαρίου στο βορρά. Προοριζόταν μάλιστα να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του CDU στις εκλογές του 2012, στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν και να διατηρήσει την επιτυχημένη κληρονομιά του πρωθυπoυργού Πέτερ Χάρι Κάρστενσεν.

Όμως, ο 41χρονος πολιτικός τα κατέστρεψε όλα, καθώς ξεμυαλίστηκε από ένα ανήλικο κορίτσι, που γνώρισε μάλιστα στο Facebook.

O φον Μπέτιχερ αντάλλαξε εκατοντάδες μηνύματα ερωτικού περιεχομένου με τη 16χρονη κοπέλα, μέσω SMS και email. Η σχέση, μετά από μήνες ηλεκτρονικής επικοινωνίας, από πλατωνική έγινε σεξουαλική ένα Σαββατοκύριακο στο Ντίσελντορφ. Το ζευγάρι πέρασε δύο ημέρες σε ξενοδοχείο της πόλης και τότε ξεκίνησε το τέλος της πολιτικής καριέρας του Χριστιανοδημοκράτη.

Παρόλο που διέκοψε τη σχέση, μόλις ανακοινώθηκε ότι θα ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ήταν αμείλικτα. Μάλιστα, υπάρχουν υπόνοιες ότι την απαγορευμένη σχέση του φον Μπέτιχερ «έδωσαν» στον Τύπο εσωκομματικοί του αντίπαλοι.

Ο ίδιος, μετανοιωμένος, απλά είχε δηλώσει με την αποκάλυψη του σκανδάλου: «Ήταν απλά έρωτας».

Βέβαια, η λεπτομέρεια είναι ότι το διάστημα που είχε σχέσεις με τη 16χρονη, παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας την επί πολλά έτη σύντροφό του. Αυτή τη στιγμή η οικογενειακή του κατάσταση είναι άγνωστη. Κανείς δεν ξέρει αν η σύζυγος έκανε πράξη τις απειλές διαζυγίου, το σίγουρο είναι όμως ότι το πολιτικό του μέλλον είναι ανύπαρκτο.

betticher

Η καμαριέρα και ο Στρος Καν

Φυσικά, από τα σεξουαλικά σκάνδαλα του 2011 δεν μπορεί να λείπει ο Ντομινίκ Στρος Καν και η καμαριέρα του ξενοδοχείου Σοφιτέλ.

Ήταν ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ και ο επικρατέστερος επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. Όμως, οι φιλοδοξίες του Στρος Καν έγιναν παρελθόν, όταν η Ναφισάτου Ντιαλό τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση και βιασμό.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης πρόλαβε μέσα στο αεροπλάνο τον DSK, λίγο πριν απογειωθεί για Παρίσι, και τον οδήγησε στη φυλακή.

Τελικά, στη δίκη ο Στρος Καν παραδέχτηκε ότι υπήρξε πράξη στοματικού σεξ, όμως με τη συναίνεση της Ντιαλό. Η καμαριέρα δεν κατάφερε να αποδείξει τους ισχυρισμούς της περί βίαιου εξαναγκασμού και αργότερα η μαρτυρία της κρίθηκε αναξιόπιστη.

Τότε ξεκίνησαν οι φημολογίες για πλεκτάνη με θύμα τον Στρος Καν, εμπνευστής της οποίας φέρεται να ήταν ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς δημοσιογράφων και του περιβάλλοντος του DSK, ο Σαρκοζί έστησε την παγίδα εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του αντιπάλου του στο ωραίο φύλο, ώστε να τον παροπλίσει ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Μέχρι στιγμής, οι ισχυρισμοί δεν έχουν αποδειχτεί, ωστόσο η καριέρα του 62χρονου πλήγηκε ανεπανόρθωτα.

strauss-khan2_edwlio

Ο «ασυγκράτητος» Δημοκρατικός

Τέλος, στο σκάνδαλο που εξόργισε την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πρωταγωνιστής ήταν ο Άντονι Γουίνερ. Το πολλά υποσχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών, 47 ετών, την «πάτησε» στο Twitter.

Ο επίσης παντρεμένος Γουίνερ είχε πολλά άτυχα περιστατικά cyber-sex, καθώς έξι γυναίκες τον κατήγγειλαν για «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Η αμερικανική εφημερίδα New York Post δημοσίευσε έναν πιπεράτο διάλογο που είχε ο πολιτικός με την 40χρονη Λίζα Βάις: Ο Γουίνερ έστειλε μια φωτογραφία του, με την επιγραφή «θέλεις να το δεις;» στο παντελόνι του.

Η φωτογραφία του Γουίνερ, από τη συγκεκριμένη συνομιλία, που τον έδειχνε μόνο με το εσώρουχό του και άσεμνο ύφος, κατά λάθος εμφανίστηκε σε κοινή θέα στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ακολούθησε η παραίτηση του Γουίνερ από τη βουλευτική του έδρα. Τα όνειρά του να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης τα έχει ήδη ξεχάσει, καθώς προσπαθεί να απεξαρτηθεί από το σεξ σε ειδική κλινική των ΗΠΑ.

WEINER-TWITT