ΚΟΣΜΟΣ

Εκτεταμένη πυρκαγιά πλήττει τη Χιλή

Εκτεταμένη πυρκαγιά πλήττει τη Χιλή

Τεράστια επιχείρηση έχουν στήσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Χιλή προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο μια από τις χειρότερες πυρκαγιές που έχουν πλήξει τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα, όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.


Τη ζωή του έχασε ένας 75χρονος άνδρας στην περιοχή Μπίο-Μπίο, αρνούμενος να εγκαταλείψει την εστία του.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσε να δηλώσει πως οι πυροσβέστες έχουν τιθασσεύσει τέσσερα από τα έξι μεγάλα μέτωπα στο Εθνικό Πάρκο «Torres del Paine». «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κατασβήσουν 48 διαφορετικές πυρκαγιές, 15 από τις οποίες παραμένουν εκτός ελέγχου» είχε ανακοινώσει το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Χιλής, Sebastian Pinera.

Μέχρι αυτή τη στιγμή πάνω από 32.000 εκτάρια γης έχουν αποτεφρωθεί.

Συνελήφθη ύποπτος για τις πυρκαγιές

Οι Αρχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής συνέλαβαν ένα τουρίστα από το Ισραήλ, ο οποίος κατηγορείται για την έναρξη μιας εκ των πυρκαγιών από δική του αμέλεια.

Ο συλληφθείς δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες, ενώ σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι 60 ημερών και επιβολή προστίμου 300 δολαρίων.

Ο πρόεδρος της Χιλής ανακοίνωσε πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης των ποινών για όσους συλλαμβάνονται να προκαλούν πυρκαγιές από αμέλεια.

Στην περιοχή Μπίο Μπίο η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς περισσότερα από 100 σπίτια καθώς και ένα εργοστάσιο ξυλείας.

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, με τα εναέρια μέσα να συνδράμουν ελάχιστα σε αυτή την προσπάθεια λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.