ΚΟΣΜΟΣ

Ο «ανήθικος εκβιαστής» Ερντογάν και το ροζ dvd

Ο «ανήθικος εκβιαστής» Ερντογάν και το ροζ dvd

Ροζ πολιτικό σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων ταλανίζει την Τουρκία, μετά την δημοσιοποίηση απόρρητου τηλεγραφήματος από το Wikileaks, σύμφωνα με το οποίο ο Ερντογάν εκβίαζε τον πρώην αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μπουγιούκανιτ, με DVD της ερωτικής ζωής της κόρης του.

Στο τηλεγράφημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζεται από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ως «ανήθικος εκβιαστής», καθώς εκμεταλλεύτηκε την ...πιπεράτη ερωτική ζωή της κόρης του στρατηγού προκειμένου να τον αναγκάσει να δεχθεί την υποψηφιότητα του Αμπντουλάχ Γκιούλ στην προεδρία της χώρας.

Τελικά, ο Ερντογάν φαίνεται ότι έκαμψε τις αντιρρήσεις των στρατιωτικών, αφού παρουσίασε στον στρατηγό Μπουγιούκανιτ βίντεο με την κόρη του, Μπενού Μπουγιούκανιτ, σε ερωτικές περιπτύξεις με άνδρες και γυναίκες.

Το περιεχόμενο της συνάντησης Ερντογάν-Μπουγιούκανιτ αναφέρεται σε κρυπτογραφημένο τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο εστάλη το 2008 και κάνει λόγο για μία επίσκεψη ανωτέρων αξιωματούχων των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας στον Αμερικανό πρέσβη, όπου παρουσιάστηκε και το σχετικό βίντεο με την κόρη του Μπουγιούκανιτ.

Όπως φαίνεται οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας κατέγραψαν το βίντεο και στη συνέχεια το έδωσαν στον Τούρκο πρωθυπουργό ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο!

Υπενθυμίζεται πως στις 27 Απριλίου 2007, η προσπάθεια του Ερντογάν να στηρίξει την υποψηφιότητα Γκιουλ είχε «παγώσει», καθώς ο στρατός είχε διαμηνύσει μέσω του Μπουγιούκανιτ πως θα αντιδράσει.

Οκτώ ημέρες μετά, ο Ερντογάν κάλεσε αιφνιδίως τον Μπουγιούκανιτ στο πρωθυπουργικό γραφείο στην περιοχή του Ντολμά Μπαχτσέ.

Η συνάντηση κράτησε 1 ώρα και 30 λεπτά και σε αυτήν προβλήθηκαν τα όργια της κόρης του Μπουγιούκανιτ.

Κατά την έξοδο των δύο ανδρών ο Ερντογάν είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «το περιεχόμενο της συνομιλίας θα το πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο και δεν πρόκειται να πει τίποτε».

Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η επίσημη υποψηφιότητα του Αμπντουλάχ Γκιουλ για την προεδρία και όλα κύλησαν ομαλά.