ΚΟΣΜΟΣ

Μάρτυρας για δίκτυο πορνείας ο Στρος Καν

Μάρτυρας για δίκτυο πορνείας ο Στρος Καν

Κατάθεση για ένα δίκτυο πορνείας στη Λιλ της Βόρειας Γαλλίας θα δώσει την επόμενη εβδομάδα ο Ντομινίκ Στρος Καν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, που αναγκάστηκε σε παραίτηση, μετά τις κατηγορίες ότι αποπειράθηκε να βιάσει μια καμαριέρα ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, έχει ζητήσει δημοσίως να καταθέσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «La Voix du Nord», ο Στρος Καν έχει κληθεί να καταθέσει την προσεχή Τρίτη, ενώ θα τεθεί υπό κράτηση για να ανακριθεί για 48 ώρες.

Κι ενώ οι κατηγορίες για απόπειρα βιασμού τόσο της καμαριέρας όσο και μιας συγγραφέως στο Παρίσι έχουν καταπέσει, το όνομα του Στρος Καν ενεπλάκη στην υπόθεση της Λιλ.

Οι καταγγελίες αφορούν ένα δίκτυο πορνείας, που φέρεται ότι προμήθευε με γυναίκες τους πελάτες του πολυτελούς ξενοδοχείου Carlton της πόλης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τοπικοί επιχειρηματίες καθώς και ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Επίσης, η γαλλική κατασκευαστική εταιρία Eiffage απέλυσε ένα στέλεχός της που θεωρείται ύποπτο ότι χρησιμοποιούσε χρήματά της για να προσλαμβάνει πόρνες, οι οποίες λέγεται ότι λάμβαναν μέρος σε σεξουαλικά πάρτι με τον Στρος Καν στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον.

Ο Στρος Καν λέγεται ότι συμμετείχε σε πάρτι αλλαγής συντρόφων και ότι δεν είχε λόγο να υποψιαστεί ότι οι γυναίκες ήταν πόρνες, έχει δηλώσει ο δικηγόρος του Ανρί Λεκλέρκ.

Να σημειωθεί ότι η ερωτική επαφή με πόρνες θεωρείται νόμιμη στη Γαλλία.