ΚΟΣΜΟΣ

Wikileaks: Το σώμα του Μπιν Λάντεν δεν ρίχθηκε στη θάλασσα

Wikileaks: Το σώμα του Μπιν Λάντεν δεν ρίχθηκε στη θάλασσα

Ερωτηματικά δημιουργεί η νέα διαρροή της Wikileaks, που ανοίγει και πάλι το κεφάλαιο του θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σε e-mail της Stratfor που διέρρευσε στη Wikileaks αναφέρεται ότι η σορός του δολοφονηθέντος ηγέτη της Αλ Κάιντα δεν ποντίστηκε στη θάλασσα, όπως είχε ανακοινώσει η αμερικανική κυβέρνηση μετά την επιχείρηση εξόντωσής του, αλλά εστάλη στις ΗΠΑ για αποτέφρωση.

Τα e-mail φέρεται να ελήφθησαν από την ομάδα χάκερ «Anonymous from Stratfor», μία οργάνωση που ασχολείται με θέματα γεωπολιτικής ανάλυσης και ανάλυσης των πληροφοριών.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Stratfor γράφει σε μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι αμφισβητεί την εκδοχή του Λευκού Οίκου για την τύχη της σορού. Ο Φρεντ Μπάρτον ισχυρίζεται πως η σορός εστάλη στο Ντόβερ με αεροπλάνο της CIA και στη συνέχεια στο Ινστιτούτο Παθολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μέριλαντ.

Να σημειωθεί ότι μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου του 2011, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η σορός του ρίχθηκε στη θάλασσα, σε μια τελετή που ήταν σύμφωνη με τις ισλαμικές παραδόσεις. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Stratfor Φρεντ Μπάρτον αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια της επίσημης εκδοχής.