ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος τεσσάρων χωρών για την κρίση στην ευρωζώνη

Σύνοδος τεσσάρων χωρών για την κρίση στην ευρωζώνη

Η κρίση στην ευρωζώνη θα απασχολήσει τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας στη μίνι-σύνοδο που θα πραγματοποιήσουν στις 22 Ιουνίου στη Ρώμη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι πρότεινε συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, αλλά αρχικά υπήρχε δυσκολία ως προς την εξεύρεση της κατάλληλης ημερομηνίας, αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro».

Η Μέρκελ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμφανίστηκε απρόθυμη απέναντι στην πρόταση της συνόδου, την οποία ο Μόντι χαρακτήρισε απαραίτητη προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα θέματα προς συζήτηση πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου.

«Η σύνοδος των τεσσάρων χωρών για την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 22 Ιουνίου μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και στη Γαλλία», έγραψε η Le Figaro.

Εκπρόσωπος του γραφείου του Μόντι δεν επιβεβαίωσε την ημερομηνία διεξαγωγής της συνόδου, αλλά είπε ότι θεωρεί πως θα είναι μετά τις 17 Ιουνίου.