ΚΟΣΜΟΣ

Στο νοσοκομείο ο Τζόνι Χαλιντέι

Στο νοσοκομείο ο Τζόνι Χαλιντέι

Ο θρύλος της γαλλικής ροκ μουσικής Τζόνι Χαλιντέι, ο οποίος μόλις γιόρτασε τα 69α γενέθλιά του, οδηγήθηκε εσπευσμένα στο Πουάν-α-Πιτρ της Γουαδελούπης (Γαλλικές Αντίλλες) έπειτα από κρίση ταχυκαρδίας, ανακοινώθηκε από πηγές προσκείμενες στον τραγουδιστή.

Το γραφείο Τύπου του γνωστού ερμηνευτή δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις πληροφορίες. Ο παραγωγός του Χαλιντέι, Ζιλμπέρ Κουλιέ τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως θα δώσει σχετικές πληροφορίες εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL (που ιστορικά διατηρεί στενούς δεσμούς με τον καλλιτέχνη), ο ρόκερ διακομίστηκε στη διάρκεια της νύκτας του Σαββάτου με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Πουάν-α-Πιτρ ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην κοντινή νήσο Σαν Μπαρτελεμί.

«Η Λετισιά (η σύζυγός του) και η οικογένειά του, που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του, προσπαθούν να τον μεταφέρουν στη Μαρτινίκη», τονίζει ο RTL.

Ο Χαλιντέι ξεκίνησε τον Μάιο μία περιοδεία για να προωθήσει το καινούργιο του άλμπουμ «Ποτέ μόνος» (Jamais Seul), την οποία διέκοψε στις 3 Αυγούστου για μία καλοκαιρινή παύση, από την οποία επωφελήθηκε για να ηχογραφήσει τον νέο του δίσκο, του οποίου η κυκλοφορία προβλέπεται τον Νοέμβριο.

Η περιοδεία του Χαλιντέι είναι προγραμματισμένη να ξαναρχίσει στις 11 Οκτωβρίου στο Επερνέ, για 22 ημέρες, η οποία θα καταλήξει στις 22 Δεκεμβρίου στη Μασσαλία.

Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Χαλιντέι είχε χρειασθεί να νοσηλευθεί στο Λος Άντζελες λόγω επιπλοκών μετά μία επέμβαση δισκοκήλης στην οποία είχε υποβληθεί.