ΚΟΣΜΟΣ

Έφυγε καθηγητής και γύρισε καθηγήτρια!

Έφυγε καθηγητής και γύρισε καθηγήτρια!

Με γυναικεία ταυτότητα επέστρεψε ένας καθηγητής σε καθολικό Λύκειο της Νάντης, ο οποίος για τις καλοκαιρινές διακοπές είχε φύγει ως άνδρας.

Ο 40χρονος καθηγητής Τεχνολογίας και Βιομηχανικών Επιστημών εμφανίστηκε στο σχολείο την πρώτη ημέρα των μαθημάτων φορώντας γυναικεία ρούχα.

Μάλιστα, μέσα στους επόμενους μήνες θα υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Η αλλαγή αυτή έγινε με την έγκριση και τη σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και της καθολικής εκκλησίας της πόλης, δήλωσε ο Ντιντιέ Γκρολό υποδιευθυντής της Επισκοπικής Διεύθυνσης Καθολικής Εκπαίδευσης του διαμερίσματος Λίγηρα-Ατλαντικού.

Ο καθηγητής «μας ενημέρωσε την περασμένη χρονιά για την επιλογή του...Του ζητήσαμε να ενημερώσει τη διεύθυνση εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται και με τη σύμφωνη γνώμη του ενημερώσαμε τους άλλους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές, που είναι περίπου είκοσι», διευκρίνισε ο Γκρολό.

Στάλθηκαν επιστολές σε όλους τους ενδιαφερόμενους και ζητήθηκαν συμβουλές από την υπηρεσία ψυχολόγων της επισκοπής, προσέθεσε.

Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση αλλαγής φύλου μέσα σε δύο χρόνια, στην περιοχή αυτή της Γαλλίας. Και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν καθηγητές της ιδιωτικής εκπαίδευσης.