ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Οι δηλώσεις που «καίνε» τον υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ

Βίντεο: Οι δηλώσεις που «καίνε» τον υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ

Σάλο έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα βίντεο από κρυφή κάμερα, που δείχνει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικάνικη προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ, να αποκαλεί «θύματα» τους υποστηρικτές του Ομπάμα και ακούγεται να λέει πως θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές αν ήταν... Μεξικάνος

Ο Μιτ Ρόμνεϊ μάλλον μετάνιωσε την ώρα που άνοιξε το στόμα του και ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση όταν βγήκε στη δημοσιότητα, τη Δευτέρα το επίμαχο βίντεο, που ακούγεται να λέει:

«Υπάρχει το 47% που είναι μαζί του, (σ.σ. με τον Ομπάμα) οι οποίοι εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίζει γι 'αυτούς», «Η δουλειά μου είναι να μην ανησυχείτε για αυτούς τους ανθρώπους.Ποτέ δεν θα με πείσουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείσετε το 5% με 10% στο κέντρο που είναι ανεξάρτητοι», είπε επίσης σε χορηγούς της εκστρατείας του.

Το πότε έγιναν τα υποτιμητικά σχόλια του Ρόμνεϊ δεν είναι σαφές από το βίντεο. Η εικόνα είναι θολή, αλλά από το περίγραμμα του προσώπου μπορεί κανείς να αναγνωρίσει πως πρόκειται για τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Κι εκείνος, άλλωστε, δεν το αρνήθηκε όταν εσπευσμένα και εν μέσω πανικού, έδωσε συνέντευξη Τύπου για να «μαζέψει» κάπως τα ασυμμάζευτα.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους προσπάθησαν αμέσως να επωφεληθούν από τα σχόλια του Μίτ Ρόμνεϊ. «Είναι δύσκολο να είναι ως πρόεδρος χρήσιμος για όλους τους Αμερικανούς, όταν υποτιμητικά διαγραφεί το μισό έθνος» ανέφερε σε δήλωση του ο Τζιμ Μεσίνα, διευθυντής της εκστρατείας του Ομπάμα.

Διαβάστε ακόμη:

Ρόμνεϊ: Παραδέχτηκε τα υποτιμητικά σχόλια κατά των Δημοκρατικών