ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Χαμός με τον διαγωνισμό για τα πιο όμορφα οπίσθια

Βραζιλία: Χαμός με τον διαγωνισμό για τα πιο όμορφα οπίσθια

Οι δημοτικές εκλογές στη Βραζιλία, των οποίων ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή, έχουν να αντιμετωπίσουν τον αδυσώπητο ανταγωνισμό που αντιπροσωπεύει η έναρξη του ιντερνετικού διαγωνισμού «Μις Μπουμπούμ» για την ανάδειξη των πιο καλλίγραμμων γλουτών στη χώρα των 194 εκατ. κατοίκων.

Είκοσι επτά καλλίπυγες υποψήφιες, μια για κάθε Πολιτεία της χώρας, ανταγωνίζονται σε αυτά τα καλλιστεία, στα οποία οι χρήστες του διαδικτύου θα αναδείξουν τις 15 τελικές διεκδικήτριες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό, στις 30 Νοεμβρίου στο Σάου Πάουλου, ο οποίος θα καλυφθεί τηλεοπτικά.

Το «μπουμπούμ», όπως αποκαλούνται στην καθομιλουμένη τα γυναικεία οπίσθια, αποτελεί ένα σημαντικό συμβολικό και αισθητικό στοιχείο της λαϊκής κουλτούρας στη Βραζιλία και το φρενιτιώδες λίκνισμά του, υπό τους ρυθμούς της σάμπας, είναι το σήμα κατατεθέν του διάσημου καρναβαλιού της.

«Πιστεύω πως το τροπικό κλίμα, το καρναβάλι και όλη αυτή η επιμειξία των φυλών προσδίδουν στην βραζιλιάνα γυναίκα ένα μοναδικό βιότυπο σε όλον τον κόσμο», τονίζει ο Κακάου Όλιβερ, διοργανωτής του διαγωνισμού, που ξεκίνησε το περασμένο έτος.

«Το 'μπουμπούμ' της Βραζιλιάνας είναι το τμήμα εκείνο του κορμιού της που θαυμάζει ολάκερος ο κόσμος, και ο διαγωνισμός αυτός το αποδεικνύει περίτρανα», υπογραμμίζει ο διοργανωτής.

Οι χρήστες του Ιντερνέτ μπορούν να ψηφίζουν στον επίσημο ιστότοπο www.misbumbumbrasil.com , επιλέγοντας τη διαλεκτή τους με βάση τα «φυσικά» προσόντα των διαγωνιζομένων, καθώς τα διορθωμένα με σιλικόνη οπίσθια αποκλείονται.

Τις νικήτριες θα αναδείξουν οι διοργανωτές. Εξόν από την αυτονόητη δόξα και δημοσιότητα, η νικήτρια θα κερδίσει 2.500 δολάρια, η δεύτερη 1.500 και η τρίτη 1.000.

Ο πρώτος γύρος του πολυαναμενόμενου διαγωνισμού θα διεξαχθεί την Κυριακή, την ίδια ημέρα που 140 εκατ. Βραζιλιάνοι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους σε περισσότερες από 5.000 πόλεις.