ΚΟΣΜΟΣ

Το άλλο πρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Το άλλο πρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Πίσω από κάθε μία λέξη που λέει κρύβεται μία αλήθεια! Η δική του αλήθεια!

Ο λόγος για έναν από τους ισχυρούς πολιτικούς της εποχής. Ο 70χρονος υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «αφαιρεί» για λίγο το σκληρό προσωπείο και σε μία μακροσκελή συνέντευξη ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του, από την ημέρα που έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω, έπειτα από δολοφονική απόπειρα στις 12 Οκτωβρίου το 1990, που τραυμάτισε τον νωτιαίο μυελό του.

Με σαρκαστικό ύψος δηλώνει πως «όλοι οι άνθρωποι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες», μόνο που για ορισμένους, - όπως για παράδειγμα αυτός -, «απλά το γνωρίζουμε».

Στη συνέντευξη ο κ. Σόιμπλε εκμυστηρεύεται, μεταξύ άλλων, ότι ενοχλείται από τα φλας της δημοσιότητας. Όπως εξηγεί αποφεύγει γενικώς τις επίσημες εκδηλώσεις εξαιτίας του συνωστισμού στους μπουφέδες, ενώ αισθάνεται ιδιαίτερα άβολα όταν είναι αναγκασμένος να στέκεται σε ουρές, όπως και να έρχεται αντιμέτωπος με τα φλας των φωτογράφων. «Πάντα τρέχει από πίσω μου ένας αστυνομικός για να οριοθετεί τους δημοσιογράφους», υπογραμμίζει.

Σχετικά με την πολιτική του σταδιοδρομία δεν έλειψε να «κλείσει» τα στόματα σε όσους ήθελαν να αποχωρεί από το χώρο. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι φήμες «γεννήθηκαν» όταν αναγκάστηκε να παραμείνει για αρκετό χρόνο σε νοσοκομείο.

«Με πυροβόλησαν από απόσταση αναπνοής»

Ήταν μία συνηθισμένη ημέρα, όπου θα έβγαζε λόγο σε προεκλογική περίοδο στην περιοχή Όπεναου κοντά στο Φράιμπουργκ. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε...

Ένας άνδρας, που φέρει το όνομα Ντίτερ Κάουφμαν περίμενε με αγωνία να κατέβει από το βήμα, καθώς είχε στο μυαλό του ένα δολοφονικό σχέδιο. Τη δολοφονία του Σόιμπλε.

Τη στιγμή της αποχώρησης του Γερμανού πολιτικού έβγαλε ένα μικρό περίστροφο το οποίο είχε κλέψει από το ντουλάπι του κυνηγού πατέρα του. Τον πλησίασε και χωρίς δεύτερη σκέψη τον πυροβόλησε τρεις φορές από απόσταση αναπνοής.

Η πρώτη σφαίρα βρήκε τον Σόιμπλε στο κεφάλι του, συνθλίβοντας την δεξιά πλευρά του σαγονιού του. Η δεύτερη σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του. Ενστικτωδώς ο σωματοφύλακας του προσπάθησε να τον προστατέψει με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και εκείνος με τη σειρά του.

Ο δράστης της απόπειρας αποδείχθηκε ψυχοπαθής και διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική.

Όπως αναφέρει τέλος η εφημερίδα «Capital» ο δολοφόνος, δέκα χρόνια μετά, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Διαβάστε επίσης;

Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

Βίντεο: Γιούχαραν επί 15 λεπτά την Άνγκελα Μέρκελ

Α. Σαμάρας: Διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος – Χτίζουμε το αύριο