ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός κατηγορείται για διπλή δολοφονία στο Πακιστάν

Αμερικανός κατηγορείται για διπλή δολοφονία στο Πακιστάν
Την παράδοση στις ΗΠΑ Αμερικανού που σκότωσε δύο Πακιστανούς- ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα, όπως λέει ο ίδιος- απαγόρευσε δικαστήριο της...

Την παράδοση στις ΗΠΑ Αμερικανού που σκότωσε δύο Πακιστανούς- ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα, όπως λέει ο ίδιος- απαγόρευσε δικαστήριο της Λαχόρης στο Πακιστάν. Η Ουάσινγκτον ζητεί να ισχύσει για την περίπτωσή του η διπλωματική ασυλία.

Ο Ρέιμοντ Ντέιβις, για τον οποίο η Ουάσινγκτον βεβαιώνει ότι είναι κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου και ότι είναι μέλος του τεχνικού διοικητικού προσωπικού του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη κατηγορείται για διπλή δολοφονία και κρατείται στο Πακιστάν. Κατηγορείται ότι σκότωσε πυροβολώντας δύο νεαρούς μοτοσικλετιστές, οι οποίοι ετοιμάζονταν να τού επιτεθούν καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.

Απαγορεύω την παράδοσή του στις αμερικανικές αρχές, δηλώνει στην απόφασή του ο δικαστής Ιμτιάζ Αχμεντ Σαουντρί, πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Λαχόρης. Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν απολαμβάνει ή όχι διπλωματικής ασυλίας, αναφέρει στην απόφασή του ο δικαστής.