ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αλεξάνδρεια τα C-130

Στην Αλεξάνδρεια τα C-130
Στην Αλεξάνδρεια έφτασαν τα τρία C-130 της Πολεμικής αεροπορίας για να παραλάβουν τους περίπου 200 Έλληνες που επιθυμούν να...

Στην Αλεξάνδρεια έφτασαν τα τρία C-130 της Πολεμικής αεροπορίας για να παραλάβουν τους περίπου 200 Έλληνες που επιθυμούν να επαναπατριστούν. Τα αεροσκάφη αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα μας μετά τις 4 το απόγευμα.

«Ξεκινάμε με τα τρία C-130 για την Αίγυπτο, τα οποία θα μεταφέρουν 215 από τους δικούς μας ανθρώπους, από την Αλεξάνδρεια. Εύχομαι μέχρι το απόγευμα να είμαστε πίσω και όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, λίγο πριν την αναχώρηση του πρώτου αεροσκάφους.

Εντωμεταξύ, από χθες το μεσημέρι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Καΐρου τριάντα Κύπριοι πολίτες που αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην Κύπρο. Το αεροδρόμιο υπολειτουργεί και έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις των αιγυπτιακών αερογραμμών, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες μέχρι τις δέκα σήμερα το πρωί.

Ο Διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, Ανδρέας Ζήνωνος, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη διότι δεν απογειώνονται αεροπλάνα από το αεροδρόμιο του Καΐρου. Το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε πτήση ελληνικού αεροπλάνου από την Αίγυπτο να επιβιβαστούν και Κύπριοι.

Αργά χθες βράδυ, δέκα Κύπριοι επαναπατρίστηκαν με αμερικανική ναυλωμένη πτήση των Λιθουανικών Αερογραμμών, με την οποία μεταφέρθηκαν 138 ξένοι υπήκοοι, οι περισσότεροι Αμερικανοί.