ΚΟΣΜΟΣ

"Εάν ο Μουμπάρακ θέλει να σώσει το τομάρι του, καλά θα κάνει να φύγει"

"Εάν ο Μουμπάρακ θέλει να σώσει το τομάρι του, καλά θα κάνει να φύγει"
Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, προειδοποιεί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Independent, ότι, εάν ο...

Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, προειδοποιεί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Independent, ότι, εάν ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ "θέλει πραγματικά να σώσει το τομάρι του, καλά θα κάνει να φύγει".

"Όταν ένα καθεστώς αποσύρει τελείως την αστυνομία από τους δρόμους του Καΐρου, όταν οι βάνδαλοι ανήκουν στη μυστική αστυνομία και προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι χωρίς τον Μουμπάρακ, η χώρα θα βυθισθεί στο χάος, αυτό συνιστά εγκληματική πράξη...Εάν θέλει να σώσει το τομάρι του, καλά θα κάνει να φύγει", τονίζει.

Η αιγυπτιακή αστυνομία εξαφανίσθηκε αιφνιδίως το βράδυ της Παρασκευής από τους δρόμους των πόλεων της χώρας, αλλά οι αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή την επιστροφή της, που έγινε αισθητή από χθες.

Ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να γίνει πρόεδρος, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι διατεθειμένος να ασκήσει την προσωρινή προεδρία μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, απάντησε: "Εάν υπάρχει συναίνεση εκ μέρους όλων για αυτά που θα πρέπει να κάνω γι΄αυτούς...θα το κάνω".

Ο πρώην διπλωμάτης δηλώνει επίσης ότι "τελικά, ο αιγυπτιακός στρατός θα συνταχθεί με τον λαό".

"Τελικά, όταν κάθε στρατιωτικός θα βγάλει τη στολή του, ανήκει στον λαό, αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, την ίδια καταστολή, την ίδια αδυναμία να ζήσει μία αξιοπρεπή ζωή. Άρα τελικά, δεν πιστεύω ότι θα πυροβολήσουν εναντίον του λαού", λέει.