ΚΟΣΜΟΣ

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: "Ας μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στην Αίγυπτο"

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: "Ας μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στην Αίγυπτο"
"Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας βρίσκεται στο πλευρό όλων των πονεμένων ανθρώπων άσχετα αν είναι Έλληνες, Αιγύπτιοι ή Άραβες, ή αν...

"Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας βρίσκεται στο πλευρό όλων των πονεμένων ανθρώπων άσχετα αν είναι Έλληνες, Αιγύπτιοι ή Άραβες, ή αν προέρχονται από οποιαδήποτε άλλη φυλή".

Αυτό τόνισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τα τελευταία δραματικά γεγονότα που ζει η χώρα, αλλά και τη σημερινή μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιείται στο κέντρο του Καΐρου.

"Τα τελευταία αυτά γεγονότα με τους εκατό και πλέον νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες, μας έχουν προκαλέσει τεράστια θλίψη, γιατί με τους Αιγυπτίους μας συνδέει μια αδελφική σχέση χιλιάδων ετών", τονίζει ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής και προσθέτει:

"Ευχόμαστε η Αίγυπτος να βρει το δρόμο της και να συνεχίσει να αποτελεί τη σημαντικότερη πύλη της Αφρικής. Γνωρίζουμε τα προβλήματα του λαού της, ενός όμορφου αλλά πονεμένου λαού, γνωρίζουμε την ιστορική σημασία της χώρας που ζούμε, και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που ζει 2000 χρόνια στη Χώρα του Νείλου θα συνεχίσει να συμπορεύεται με την ιστορία της Αιγύπτου, ελπίζοντας ότι το αύριο θα είναι πολύ καλύτερο από το σήμερα. Εύχομαι να μην υπάρξει κανένα άλλο θύμα όπως αυτά που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες από αθώους συνανθρώπους μας", κατέληξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.