ΚΟΣΜΟΣ

Οι ισλαμιστές στην Ιορδανία ζητούν μεταρρυθμίσεις

Οι ισλαμιστές στην Ιορδανία ζητούν μεταρρυθμίσεις
Η αντιπολίτευση στην Ιορδανία επέκρινε σήμερα την ανάθεση της εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης...

Η αντιπολίτευση στην Ιορδανία επέκρινε σήμερα την ανάθεση της εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης από τον βασιλιά Αμπντάλα στον Μααρούφ Μπαχίτ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι μεταρρυθμιστής».

«Ο Μααρούφ Μπαχίτ διεξήγαγε τις χειρότερες βουλευτικές εκλογές» στην Ιορδανία όταν ήταν πρωθυπουργός το 2007 και «δεν είναι μεταρρυθμιστής», δήλωσε ο Ζάκι Μπάνι Ρσέιντ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Μετώπου Ισλαμιστικής Δράσης (FAI). «Δεν είναι ο (κατάλληλος) άνδρας για να ηγηθεί μιας μεταβατικής περιόδου και για την έξοδο από την κρίση που αντιμετωπίζει η Ιορδανία», προσέθεσε.

«Φαίνεται ότι το τρένο των μεταρρυθμίσεων δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία. Τασσόμαστε κατά αυτού του πρωθυπουργού. Η πείρα μας από το παρελθόν δεν είναι ενθαρρυντική», δήλωσε παράλληλα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας του FAI Χάμζα Μανσούρ.

Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν καθώς «οι λόγοι για τις διαδηλώσεις αυτές εξακολουθούν να υφίστανται», προσέθεσε.

Το FAI και η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα συναντηθούν σήμερα το απόγευμα για να αξιολογήσουν «τις συνέπειες αυτής της απόφασης», μολονότι οι ισλαμιστές έχουν ήδη ανακοινώσει την πραγματοποίηση καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία του πρωθυπουργού την Παρασκευή μετά την προσευχή.

Σήμερα ο βασιλιάς Αμπντάλα διόρισε τον Μπαχίτ στη θέση του Σαμίρ Ριφάι και του ανέθεσε να προβεί σε «πραγματικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις», ανακοίνωσε το παλάτι, μετά τις διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων.