ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ταλιμπάν απελεθέρωσαν έξι φυλάρχους-ομήρους

Οι Ταλιμπάν απελεθέρωσαν έξι φυλάρχους-ομήρους
Μία τοπική ομάδα Ταλιμπάν απελευθέρωσε έξι από τους είκοσι έναν φυλάρχους που είχε απαγάγει...

Μία τοπική ομάδα Ταλιμπάν απελευθέρωσε 6 από τους 21 φυλάρχους που είχε απαγάγει πριν περίπου 10 ημέρες στην επαρχία Κουνάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας.

"Εξι φύλαρχοι απελευθερώθηκαν από τους Ταλιμπάν" χθες το βράδυ χάρη στην παρέμβαση του παραδοσιακού συμβουλίου της επαρχίας, δήλωσε ο Χαλιλουλάχ Ζεγιαγί, επικεφαλής της αστυνομίας της Κουνάρ, προσθέτοντας ότι οι διαπραγμετεύσεις συνεχίζονται για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων ομήρων.

Διαβεβαίωσε άλλωστε ότι δεν δόθηκε κανένα αντάλλαγμα στους Ταλιμπάν για την απελευθέρωση των φυλάρχων.

Ενας τοπικός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είχε ανακοινώσει χθες ότι μία τοπική ομάδα Ταλιμπάν είχε απαγάγει 21 φυλάρχους πριν περίπου 10 ημέρες, αφού τους είχε καλέσει σε μία σούρα (παραδοσιακή συνέλευση).

Ένας τοπικός διοικητής των Ταλιμπάν, ο Κάρι Ζία-ουρ-Ραχμάν, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή, δήλωσε ότι "κάποια μέλη των οικογενειών αυτών των ανδρών εργάζονταν στο στρατό, την αφγανική αστυνομία ή το ΝΑΤΟ".

"Δεν θα αφήσουμε ελεύθερους τους ομήρους αν πρώτα δεν παραιτηθούν από την εργασία τους στο στρατό, την αστυνομία και το ΝΑΤΟ (οι συγγενείς τους)", πρόσθεσε σε ένα γραπτό μήνυμα που έστειλε χθες Δευτέρα σε ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.