ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις κατά Μουμπάρακ σε Κατάρ, Ιορδανία και Λίβανο

Διαδηλώσεις κατά Μουμπάρακ σε Κατάρ, Ιορδανία και Λίβανο
Διαδηλώσεις έγιναν σήμερα μπροστά στις πρεσβείες της Αιγύπτου...

Διαδηλώσεις έγιναν σήμερα μπροστά στις πρεσβείες της Αιγύπτου στη Ντόχα του Κατάρ, στο Αμάν της Ιορδανίας και στη Βηρυτό του Λιβάνου σε ένδειξη συμπαράστασης στο άνευ προηγουμένου λαϊκό κίνημα εξέγερσης στην Αίγυπτο κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

--Στη Ντόχα πάνω από τρεις χιλιάδες πολίτες φώναζαν μπροστά στην αιγυπτιακή πρεσβεία "Ο λαός επιθυμεί την ανατροπή του καθεστώτος", "Είμαστε αλληλέγγυοι με τον αιγυπτιακό λαό" κ.ά.

Οι σχέσεις του Κατάρ με την Αιγυπτο είναι τεταμένες και η κυβέρνηση του κ. Μουμπάρακ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Ντόχα ότι χρησιμοποιεί το δορυφορικό κανάλι Αλ Τζαζίρα για να ασκεί κριτική στο αιγυπτιακό καθεστώς.

--Στη Βηρυτό πάνω από 500 πολίτες διαδήλωσαν με πανώ που έγραφαν "80 εκατομμύρια πολίτες δεν θέλουν τον Μουμπάρακ" , "Φαραώ φύγε" κ.ά.

--Στο Αμάν οι διαδηλωτές κυρίως νέοι αριστεροί συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου κρατούσαν αιγυπτιακές σημαίες και πανώ με το πρόσωπο του Νάσερ και φώναζαν "Μουμπάρακ πράκτορα της CIA" και "Ζήτω ο αιγυπτιακός λαός, ζήτω η επανάσταση".

Πηγή: Newscode.gr