ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδίαζε να ανατινάξει αεροσκάφος της British Airways

Σχεδίαζε να ανατινάξει αεροσκάφος της British Airways
Ένας φερόμενος ως ισλαμιστής εξτρεμιστής ο οποίος εργαζόταν στην British Airways ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών...

Ένας φερόμενος ως ισλαμιστής εξτρεμιστής ο οποίος εργαζόταν στην British Airways ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών σχεδίαζε να ανατινάξει ένα αεροσκάφος με προορισμό τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ένα δικαστήριο.

Ο 31χρονος Ραχίμπ Καρίμ μετακόμισε στην Βρετανία από το Μπαγκλαντές το 2006 και προσελήφθη στην αεροπορική εταιρεία στο Νιουκάστλ, ενώ συμμετείχε σε ομάδα ποδοσφαίρου και ποτέ δεν είχε εκφράσει εξτρεμιστικές απόψεις.

Σύμφωνα όμως με το δικαστήριο, όλο αυτό το διάστημα επικοινωνούσε με έναν ριζοσπάστη κληρικό τον Ανουάρ αλ Αουλάκι, ο οποίος θεωρείται ότι βρίσκεται στην Υεμένη.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το υλικό που βρέθηκε στο σπίτι του μετά από την σύλληψή του, είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένος σε έναν εξτρεμιστικό και θρησκευτικό σκοπό. Πιστεύει ότι η τρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας αμάχων, επιτρέπεται για τον σχηματισμό ενός πραγματικού ισλαμικού κράτους.