ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία: 140.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους τα δύο τελευταία χρόνια

Κροατία: 140.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους τα δύο τελευταία χρόνια
Εκατόν σαράντα χιλιάδες άτομα έχασαν τη δουλειά τους την τελευταία διετία στην Κροατία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία...

Εκατόν σαράντα χιλιάδες άτομα έχασαν τη δουλειά τους την τελευταία διετία στην Κροατία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που χάθηκαν την τελευταία διετία ισοδυναμεί με τις θέσεις που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2002-2008, όταν η κροατική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμό 5% - κατά μέσο όρο - σε ετήσια βάση, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η στατιστική υπηρεσία εκτιμά ότι θα χρειαστούν 14 χρόνια για να ανακάμψει η οικονομία από την απώλεια των θέσεων εργασίας, καθώς η ανεργία διαμορφώνεται στα επίπεδα του 18% (το υψηλότερο ποσοστό την τελευταία επταετία) και ο ρυθμός ανάπτυξης κυμαίνεται από 1% έως 2%, κατά μέσο όρο, σε ετήσια βάση.

Την τελευταία διετία, ο τομέας της μεταποίησης επλήγη περισσότερο από την παγκόσμια οικονομική κρίση και μόνο σ’ αυτόν χάθηκαν 67.000 θέσεις εργασίας ή το 21% του συνόλου.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, στον τομέα του εμπορίου χάθηκαν 58.000 θέσεις εργασίας ή το 22,7% του συνόλου και στον κατασκευαστικό κλάδο 32.000 θέσεις εργασίας ή το 22,2% του συνόλου.

Πηγή: newscode.gr