ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή μεγαλοτραπεζίτης για απάτη

Στη φυλακή μεγαλοτραπεζίτης για απάτη
Σε κάθειρξη τριών ετών και τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε από βρετανικό δικαστήριο , πρώην τραπεζίτης της Dresdner Bank με την κατηγορία της..

Σε κάθειρξη τριών ετών και τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε από βρετανικό δικαστήριο , πρώην τραπεζίτης της Dresdner Bank με την κατηγορία της εσωτερικής πληροφόρησης, το πλαίσιο μιας υπόθεσης στην οποία η υπηρεσία εποπτείας της χρηματαγοράς κέρδισε τη μεγαλύτερη νίκη της κατά των καταχρήσεων στην αγορά αυτή.

Ο Κρίστιαν Λίτλγουντ, ο οποίος δήλωσε ένοχος οκτώ κατηγοριών για εσωτερική πληροφόρηση, όμως, καταλόγισε στη σύζυγό του Άντζι και στον Σιγκαπουριανό φίλο της Χέλμι Όμαρ Σααΐντ την έκταση των παράνομων συναλλαγών, είναι ο πιο υψηλόβαθμος εν ενεργεία τραπεζικός που κατηγορείται από την εποπτεύουσα Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA).

Η Άντζι, η οποία συνεργάστηκε με τον Σααΐντ και χρησιμοποίησε την εσωτερική πληροφόρηση του συζύγου της για να κάνει παράνομες συναλλαγές μετοχών αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων στερλινών (2,3 εκατ. ευρώ) --εν μέρει με το πατρικό της όνομα Σιου Γιουν Λιου-- τιμωρήθηκε σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.

Ο Σααΐντ, ο οποίος έχει μείνει ήδη σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή αφότου εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τα νησιά Κομόρος στον Ινδικό Ωκεανό, θα μείνει στη φυλακή για δύο χρόνια και θα απελαθεί στη Σιγκαπούρη για να εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής που του απομένει.