ΚΟΣΜΟΣ

Στέλεχος του BBC αναλαμβάνει την επικοινωνία Κάμερον

Στέλεχος του BBC αναλαμβάνει την επικοινωνία Κάμερον
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διόρισε τον Κρεγκ Όλιβερ, διοικητικό στέλεχος του τηλεοπτικού δικτύου BBC...

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διόρισε τον Κρεγκ Όλιβερ, διοικητικό στέλεχος του τηλεοπτικού δικτύου BBC, διευθυντή επικοινωνίας του μετά την αποχώρηση του Άντι Κόλσον εξαιτίας ενός σκανδάλου υποκλοπών.

Ο Όλιβερ, 41 ετών, ασχολείται την τελευταία δεκαετία με την τηλεόραση, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που εργαζόταν σε εφημερίδες και ήταν αρχισυντάκτης της ταμπλόιντ εφημερίδας ‘News of the World’, προτού αναλάβει την επικοινωνία της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Όλιβερ θεωρείται μία λιγότερο αμφιλεγόμενη επιλογή με δεδομένο το χαμηλό προφίλ του.Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του γραφείου του Κάμερον, ο Όλιβερ θα εργάζεται ως ειδικός σύμβουλος.

«Μου είναι δύσκολο να αφήσω το BBC μετά τα τελευταία, συναρπαστικά χρόνια, όμως αυτή είναι μία ευκαιρία που δεν μπορώ να αφήσω ανεκμετάλλευτη», ανέφερε ο Όλιβερ σε ανακοίνωσή του.

Ο προκάτοχός του, που παραιτήθηκε τον προηγούμενο μήνα, ήταν επί πολλούς μήνες στόχος έντονων επικρίσεων για το ρόλο που διαδραμάτισε σε σειρά τηλεφωνικών υποκλοπών διασήμων και πολιτικών που έκανε από το 2005 έως το 2006 η εφημερίδα ‘News of the World’, της οποίας ήταν την περίοδο εκείνη αρχισυντάκτης.