ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις νεκροί στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο

Τρεις νεκροί στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 639 τραυματίστηκαν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο κατά τις βιαιότητες ενατίον των διαδηλωτών ...

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 639 τραυματίστηκαν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο κατά τις βιαιότητες ενατίον των διαδηλωτών που απαιτούν την αποχώρηση του προέδρου Μουμπάρακ από την εξουσία, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια επικαλούμενο το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

Αμέσως μετά και το ίδιο το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε, μέσω της κρατικής τηλεόρασης, την αύξηση των νεκρών και των τραυματιών δίνοντας τα ίδια στοιχεία με τον Αλ Αραμπίγια.

"Η πλειοψηφία των τραυματιών φέρει τραύματα από πέτρες. Δεν υπάρχουν τραυματίες από σφαίρες" προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σε δήλωσή του στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας γιατρός από το τμήμα των επείγοντων περιστατικών, κατάγγειλε, ότι οι τραυματίες από τα επεισόδια στην πλατεία Ταχρίρ ξεπερνούν τους 1.500.

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε ο βρετανός ΥΠ.ΕΞ. ο Γκαμάλ Μουμπάρακ, γιός του αιγύπτιου προέδρου εξακολουθεί να βρίσκεται στην Αίγυπτο και όχι στη Βρετανία , δήλωσε χθές Τετάρτη μιλώντας στο BBC ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χεγκ.

"Είναι στην Αίγυπτο και όχι στο Λονδίνο όπως έλεγαν κάποιες φήμες" ανέφερε ο κ. Χεγκ.

"Μίλησα με τον Γκαμάλ στο τηλέφωνο και του είπα ότι εάν αποδειχτεί πως το καθεστώς ενθαρρύνει τις βιαιότητες, αυτό θα είναι καταστροφικό για την Αίγυπτο και για την παρούσα κυβέρνηση" πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Πολλές εφημερίδες αναφέρθηκαν τις τελυταίες ημέρες στην παρουσία του Γκαμάλ Μουμπάρακ στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχείς διαδηλώσεις μπροστά σε ένα σπίτι που ειπώθηκε ότι εκεί βρίσκονταν ο γιός του αιγύπτιου προέδρου.