ΚΟΣΜΟΣ

«Συγχαρητήρια» Σαρκοζί στον Θαπατέρο

«Συγχαρητήρια» Σαρκοζί στον Θαπατέρο
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο για «τις θαρραλέες αποφάσεις» που έλαβε..

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο για «τις θαρραλέες αποφάσεις» που έλαβε για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας του.

Σε επιστολή που απηύθυνε θχες στον Θαπατέρο ο Σαρκοζί «χαιρετίζει τις πολύ ισχυρές αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, περιλαμβανομένων αυτών που αφορούν την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος».

«Αυτές οι θαρραλέες αποφάσεις», γράφει ο Νικολά Σαρκοζί, «ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ισπανικής οικονομίας και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού της συστήματος».

«Αποτίω φόρο τιμής στο θάρρος και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύετε εσείς και η κυβέρνησή σας. Γνωρίζετε ότι μπορείτε να υπολογίζετε στην πλήρη υποστήριξη της Γαλλίας», συνεχίζει ο γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι «αυτές οι προσπάθειες αποτελούν μια σημαντική συμβολή για μια ευρωζώνη περισσότερο συγκλίνουσα, περισσότερο σταθερή και περισσότερο ισχυρή».

Η ισπανική κυβέρνηση υπέγραψε χθες με τα συνδικάτα ένα ευρύ κοινωνικό σύμφωνο για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις συντάξεις το οποίο αποτελεί ένα νέο μήνυμα προς το εξωτερικό και ιδιαίτερα προς τις αγορές οι οποίες αμφιβάλλουν για την ικανότητα της χώρας να ανακάμψει από την κρίση.