ΚΟΣΜΟΣ

Συνέλαβαν το δολοφόνο του γκέι ακτιβιστή στην Ουγκάντα

Συνέλαβαν το δολοφόνο του γκέι ακτιβιστή στην Ουγκάντα
Ένας άνδρας που συνελήφθη από την αστυνομία της Ουγκάντας ομολόγησε τη δολοφονία του ομοφυλόφιλου ακτιβιστή Ντέιβιντ Κάτο στις 26...

Ένας άνδρας που συνελήφθη από την αστυνομία της Ουγκάντας ομολόγησε τη δολοφονία του ομοφυλόφιλου ακτιβιστή Ντέιβιντ Κάτο στις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση εκπροσώπου της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ο Σίντνεϊ Νσουμπούγκα, συνελήφθη την Τετάρτη στην περιοχή του Μουκόνο, κοντά στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της χώρας.

Η δολοφονία του Ντέιβιντ Κάτο, υπερασπιστή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων σε μία χώρα, όπου η ομοφυλοφιλία αποτελεί αντικείμενο αυστηρής καταστολής προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολλών κυβερνήσεων ανά τον κόσμο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς και η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ναβί Πιλάι ζήτησαν τη διεξαγωγή επείγουσας έρευνας για τη δολοφονία.

Το όνομα και η φωτογραφία του Ντέιβιντ Κάτο, γνωστού για τη δράση του, δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2010 από το ομοφοβικό περιοδικό Rolling Stone (δεν έχει σχέση με το ομώνυμο αμερικανικό περιοδικό), που καλούσε τους αναγνώστες του "να κρεμάσουν" τους ομοφυλόφιλους ακτιβιστές.

Ο Ντέιβιντ Κάτο, 43 ετών, είχε πάρει δημόσια θέση κατά νομοσχεδίου που πολλαπλασιάζει τον αριθμό των εγκλημάτων και των αδικημάτων που συνδέονται με την ομοφυλοφιλία.