ΚΟΣΜΟΣ

Απεργία διαρκείας για τους αστυνομικούς της Σερβίας

Απεργία διαρκείας για τους αστυνομικούς της Σερβίας
Περίπου 13.000 αστυνομικοί υπάλληλοι στη Σερβία συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξε το Ανεξάρτητο Συνδικάτο Αστυνομικών με βασικό αίτημα...

Περίπου 13.000 αστυνομικοί υπάλληλοι στη Σερβία συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξε το Ανεξάρτητο Συνδικάτο Αστυνομικών με βασικό αίτημα την αύξηση μισθών.

Το Ανεξάρτητο Συνδικάτο Αστυνομικών (NSP) ζήτησε να αναβληθούν οι προγραμματισμένες αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς δεν θα υπάρχει αστυνομική περιφρούρηση.

«Το ανεξάρτητο Συνδικάτων Αστυνομικών προχώρησε σε απεργία, με αιτήματα την αύξηση των μισθών των αστυνομικών υπαλλήλων κατά 40%, την εξασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού, την υπογραφή ειδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και την τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του νόμου περί αστυνομίας», δήλωσε ο επικεφαλής του προεδρείου του συνδικάτου, Βέλιμιρ Μαρμπούλοβ.

Οι αστυνομικοί δεν κάνουν περιπολίες στους δρόμους και στις διοικητικές υπηρεσίες δεν εκδίδονται έγγραφα, ανέφερε ο κ. Μπαρμπούλοφ, τονίζοντας ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι να εκπληρωθούν τα αιτήματα των αστυνομικών.