ΚΟΣΜΟΣ

Διαδήλωση στη Ραμάλα κατά του Μουμπάρακ

Διαδήλωση στη Ραμάλα κατά του Μουμπάρακ
Διαδήλωση υποστήριξης προς τους εξεγερμένους Αιγύπτιους κατέστειλε χθες το βράδυ η παλαιστινιακή αστυνομία στη Ραμάλα, σύμφωνα με τους...

Διαδήλωση υποστήριξης προς τους εξεγερμένους Αιγύπτιους κατέστειλε χθες το βράδυ η παλαιστινιακή αστυνομία στη Ραμάλα, σύμφωνα με τους οργανωτές της διαδήλωσης και την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW). Αντίθετα, χωρίς επεισόδια πραγματοποιήθηκε στη Ραμάλα σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση υποστήριξης προς τον Χ. Μουμπάρακ.


Αργά χθες το βράδυ συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα στην κεντρική πλατεία της Ραμάλας, έπειτα από συννενόηση μέσω του Facebook, του Twitter και των τηλεφωνικών SMS. Η διαδήλωση διαλύθηκε σχεδόν αμέσως από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Δυο άτομα συνελήφθησαν, ενώ η αστυνομία καταδίωξε με κλομπ τους διαδηλωτές, σύμφωνα με τους οργανωτές, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση για νέα διαδήλωση, το Σάββατο , στις 12:00, στη Ραμάλα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

Η HRW αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έγιναν συλλήψεις σήμερα και ότι οι αστυνομικοί γρονθοκόπησαν διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ένα συνεργάτη της οργάνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.