ΚΟΣΜΟΣ

Προς άρση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αλγερία

Προς άρση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αλγερία
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Αλγερία εδώ και 19 χρόνια θα αρθεί στο πολύ κοντινό μέλλον...

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Αλγερία εδώ και 19 χρόνια θα αρθεί στο πολύ κοντινό μέλλον, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπουτεφλίκα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σύντομα θα υιοθετήσει μέτρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ότι η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Αλγερίας, τα οποία ελέγχει το κράτος, θα δίνουν χρόνο σε όλα τα πολιτικά κόμματα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο APS.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας δήλωσε επίσης ότι οι διαδηλώσεις, που είναι απαγορευμένες βάσει της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θα επιτραπούν σε όλη τη χώρα εκτός από την πρωτεύουσα.

Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να σεβαστούν το νόμο και "να διασφαλίσουν ότι η ελευθερία δεν θα εκφυλιστεί σε αναρχία", ανέφερε ο Μπουτεφλίκα.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί σποραδικές διαδηλώσεις, ενώ έχουν αυξηθεί και οι δημόσιες αυτοκτονίες δια αυτοπυρπόλησης κυρίως από νέους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων, την ανισότητα και την έλλειψη δημοκρατίας.

Διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 Φεβρουαρίου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Οράν.