ΚΟΣΜΟΣ

«Αμφισβητείται» η πρόβλεψη της μαρμότας του Καναδά

«Αμφισβητείται» η πρόβλεψη της μαρμότας του Καναδά
Η πρώτη μαρμότα που βγήκε από τη φωλιά της δεν είδε τη σκιά της...

Η πρώτη μαρμότα που βγήκε από τη φωλιά της δεν είδε τη σκιά της, γεγονός που αποτελεί καλό οιωνό για πρώιμη άφιξη της άνοιξης στον Καναδά. Ωστόσο, η αξιοπιστία της μαρμότας με το όνομα Σαμ από τη Νέα Σκοτία αμφισβητείται καθώς σήμερα ο Ανατολικός Καναδάς χτυπήθηκε από δυνατή χιονοθύελλα.

«Θα ήθελα να θεωρήσω το Σαμ σαν ένα καλό προάγγελο», λέει η Τερέζα Άνταμς που εργάζεται στο φυσικό πάρκο Shubenacadie Wildlife. «Πάει αντίθετα στο ρεύμα».

Ο Σαμ βγήκε από τη φωλιά του όταν άκουσε σκοτσέζικες πίπιζες και τα παιδιά του σχολείου που ήρθαν να παρακολουθήσουν την παράσταση της μέρας της μαρμότας.

Ο μετεωρολόγος Ντέιβ Φίλιπς είπε πως η χιονοθύελλα που κάλυψε το Οντάριο από χιόνια κάνει τους ανθρώπους να αμφιβάλλουν πως ο χειμώνας πλησιάζει στο τέλος του, παρά την πρόγνωση της μαρμότας.

Εκατοντάδες πτήσεις στον Καναδά ακυρώθηκαν και οι δρόμοι από το Γουίνσορ στο Μπάρι ήταν επικίνδυνοι.

Ακόμη και οι οργανωτές της μέρας της μαρμότας αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στις συνθήκες, μεταφέροντας τον εορτασμό κάτω από μια τέντα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά σημειώνει πως σε έξι εβδομάδες θα έρθει η άνοιξη σύμφωνα με τις επιστημονικές προγνώσεις.

Η παράδοση λέει πως κατά την ημέρα της μαρμότας, εάν το μαλλιαρό ζώο βγει απ’ τη φωλιά του βλέποντας τη σκιά του, ο χειμώνας θα συνεχιστεί για πολλές εβδομάδες ακόμη, ενώ αν δεν την δει, η άνοιξη θα έρθει συντομότερα.