ΚΟΣΜΟΣ

Σχιζοφρενής καθηγητής γερμανικών σε σχολείο

Σχιζοφρενής καθηγητής γερμανικών σε σχολείο
«Επικίνδυνος σχιζοφρενής» αποδείχτηκε ο νεοπροσληφθείς καθηγητής γερμανικών σε ένα δευτεροβάθμιο σχολείο...

«Επικίνδυνος σχιζοφρενής» αποδείχτηκε ο νεοπροσληφθείς καθηγητής γερμανικών σε ένα δευτεροβάθμιο σχολείο στο Ντιν-λε-Μπεν της Γαλλίας.

Πρόκειται για τον 26χρονο Λιούις Αλεξάντερ Μοχίνι, ο οποίος τον Νοέμβριο απέδρασε από ένα ψυχιατρείο, όπου είχε εγκλειστεί με προοπτική μακρόχρονης παραμονής, υπό τη διάγνωση «επικίνδυνος σχιζοφρενής».

Ο άνδρας από τη Βόρειο Ιρλανδία είχε τραυματίσει σοβαρά συνάδελφό του, χτυπώντας τον με μαχαίρι στο λαιμό.

Ο ψυχικώς πάσχων πρόλαβε να διδάξει ένα μήνα στο γαλλικό σχολείο, μέχρι να φανερωθούν τα συμπτώματα της ασθένειάς του. Ο Μοχίνι φέρεται να είχε την ψευδαίσθηση ότι ανήκε στην βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπίας MI5 και ορισμένες φορές φορούσε γάντια για να μην αφήνει αποτυπώματα.

Η παράξενη συμπεριφορά του προβλημάτισε την διεύθυνση του σχολείου που ήλθε σε επαφή με την αστυνομία και εκείνη με τη σειρά της με τις βορειοϊρλανδικές αρχές.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι διέθετε όλα τα τυπικά προσόντα και ήταν μάλιστα «πολύ καλός», όταν έδωσε την προφορική συνέντευξη που προηγήθηκε της πρόσληψής του. Από τους μαθητές κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ.

Ο Μοχίνι εγκλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική στη νοτιοανατολική Γαλλία.