ΚΟΣΜΟΣ

Στήριξη στη γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών από την κυβέρνηση

Στήριξη στη γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών από την κυβέρνηση
Κυβερνητική υποστήριξη έλαβε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μισέλ Αλιό Μαρί, μετά από τις φωνές που την καλούσαν...

Κυβερνητική υποστήριξη έλαβε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μισέλ Αλιό Μαρί, μετά από τις φωνές που την καλούσαν να παραιτηθεί επειδή έκανε διακοπές στην Τυνησία, την ώρα που η εξελισσόταν η εξέγερση των Τυνήσιων.

Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ένας εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί προσπάθησαν να τελειώσουν τη συζήτηση για τις σχέσεις με την πρώην γαλλική αποικία, μια ημέρα αφότου η υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό Μαρί εμφανίστηκε στη δημόσια τηλεόραση για να δώσει εξηγήσεις.

Ο Φιγιόν δήλωσε ότι η 64χρονη υπουργός έχει την υποστήριξη του ίδιου όσο και εκείνη του Σαρκοζί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φρανσουά Μπαρουέν προσέθεσε ότι η υπουργός εξέφρασε τη λύπη της για τις λανθασμένες της κινήσεις.

Η Αλιό Μαρί επικρίνεται επειδή έκανε τις διακοπές με τους γονείς της και τον συντροφό της στα τέλη Δεκεμβρίου και επειδή αποδέχτηκε να πάει μια βόλτα με το τζέτ ενός τυνήσιου επιχειρηματία κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα.

«Αυτό είναι ένα μικροεπεισόδιο, αν κοιτάξει κανείς τα πολύ πιο ανησυχητικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή ... είναι υπόθεση που έχει κλείσει», τόνισε ο εκπρόσωπος.