ΚΟΣΜΟΣ

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει επίθεση κατά των Αιγυπτίων διαδηλωτών στη Συρία

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει επίθεση κατά των Αιγυπτίων διαδηλωτών στη Συρία
Το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέφερε την Πέμπτη, ότι οι Συριακές αρχές απέφυγαν να παρέμβουν...

Το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέφερε την Πέμπτη, ότι οι Συριακές αρχές απέφυγαν να παρέμβουν, στην επίθεση που δέχθηκαν 15 άνθρωποι, που επιχείρησαν να ξαγρυπνήσουν με αναμμένα κεριά, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εξεγερμένους της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Οργανισμός που έχει τη βάση του στη Νέα Υόρκη, 20 άντρες ντυμένοι με πολιτικά ρούχα κτύπησαν και διέλυσαν ομάδα 15 διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και ένα μέλος της, η Σουχαίρ Ατασί, που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από αστυνομικό τμήμα σε περιοχή της παλιάς πόλης της Δαμασκού, την Πέμπτη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, " Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, φαίνεται ότι αντέγραψε μία σελίδα από το βιβλίο κανονισμών του Αιγύπτιου ομολόγου του. Οι δυνάμεις ασφαλείας του δεν είναι ευχαριστημένες πλέον, απλά με την απαγόρευση διαδηλώσεων. Φαίνεται ότι ενθαρρύνουν κακοποιούς να επιτίθενται σε ειρηνικούς διαδηλωτές ".

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην περίπτωση της Ατασί και περιγράφεται το πως αξιωματούχος του καθεστώτος, αφού την κατηγόρησε ως κατάσκοπο του Ισραήλ, επιχείρησε να ασκήσει βία εις βάρος της, όταν αυτή δεν απάντησε.