ΚΟΣΜΟΣ

Τον Ιούνιο η Διεθνής Διάσκεψη για το Παλαιστινιακό

Τον Ιούνιο η Διεθνής Διάσκεψη για το Παλαιστινιακό
Νέα διεθνής διάσκεψη δωρητών για το Παλαιστινιακό αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Παρίσι. Η διάσκεψη θα διεξαχθεί λίγο πριν από...

Νέα διεθνής διάσκεψη δωρητών για το Παλαιστινιακό αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Παρίσι.


Η διάσκεψη θα διεξαχθεί λίγο πριν από την ημερομηνία που θα αποφασίσει το Κουαρτέτο για μια "πολιτική συμφωνία μεταξύ των πλευρών μέσω των διαπραγματεύσεων", ανακοίνωσαν την Πέμπτη υπουργοί που συνεδρίασαν στη Γαλλία.


Η συνάντηση, την οποία διοργάνωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μισέλ Αλιό Μαρί, έγινε παρουσία του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού, Σαλάμ Φαγιάντ, της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, του Νορβηγού υπουργού Εξωτερικών, Γιόνας Γκαρ Στέρε και του Γκάρι Γκράπο, αναπληρωτή του ειδικού απεσταλμένου του Κουαρτέτου Τόνι Μπλερ.


Οι προεδρεύοντες και συμπροεδρεύοντες της διεθνούς διάσκεψης ζητούν από το Ισραήλ να λάβει "πιο φιλόδοξα διαρθρωτικά μέτρα" για να "διευκολύνει την πρόσβαση και τη μετακίνηση στα Παλαιστινιακά Εδάφη".


Τόσο η Παλαιστινιακή Αρχή όσο και οι συμμετέχοντες της διάσκεψης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από το 2008 αναφορικά με τις –οικονομικές κυρίως- προσπάθειες υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους.


"Αν η Παλαιστινιακή Αρχή διατηρήσει την επιτυχία της στην εδραίωση των υποδομών και στην παροχή των δημοσίων υπηρεσιών, θα είναι σε θέση να ιδρύσει κράτος σύντομα", προστίθεται στην ανακοίνωση.