ΚΟΣΜΟΣ

New York Times: Φιλικός διακανονισμός μεταξύ Στρος Καν και καμαριέρας!

New York Times: Φιλικός διακανονισμός μεταξύ Στρος Καν και καμαριέρας!

Σε φιλικό οικονομικό διακανονισμό φαίνεται πως συμφώνησαν ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν (DSK) και η Ναφισάτου Ντιαλό, η καμαριέρα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Times», επικαλούμενη άτομα με γνώση της υπόθεσης, σημειώνει ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν την επόμενη εβδομάδα την οικονομική συμφωνία που θα τελειώσει αυτή την ιστορία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το ποσό που καθορίστηκε για να κλείσει η συμφωνία.

Ένας από τους ανθρώπους που μίλησαν στους New York Times, είπε ότι η συμφωνία δεν έχει ακόμη υπογραφεί.

Η Ντιαλό είχε καταθέσει αστική καταγγελία εναντίον του DSK στις 8 Αυγούστου, 2011, παράλληλα με την ποινική διαδικασία, κατηγορώντας τον για τη σεξουαλική επίθεση στη σουίτα του στο Sofitel στις 14 Μαΐου του 2011.

Η ποινική δίωξη για την υποτιθέμενη επίθεση, κατέπεσε στις 23 Αυγούστου του 2011, λόγω αμφιβολιών σχετικά με την αξιοπιστία της Ντιαλό, η οποία είχε πει επαναλαμβανόμενα ψέματα σχετικά με ορισμένες πτυχές της ζωής της.

Ο DSK έχει δηλώσει ότι η σχέση του με την Ντιαλό στο Sofitel ήταν μια «αμοιβαία συμφωνία».