ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερον: Ανεπαρκή τα μέτρα στην Αίγυπτο

Κάμερον: Ανεπαρκή τα μέτρα στην Αίγυπτο
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκρινε ανεπαρκή το πρώτα μέτρα που έλαβε προς την μετάβαση η αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία...

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκρινε ανεπαρκή το πρώτα μέτρα που έλαβε προς την μετάβαση η αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία--σύμφωνα με τον ίδιο--θα χάσει κάθε αξιοπιστία σε περίπτωση που υπάρξουν και νέες βιαιότητες εναντίον των διαδηλωτών σήμερα.


"Ειλικρινά, τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του αιγυπτιακού λαού", τόνισε στους δημοσιογράφους φτάνοντας στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.


"Έχουμε καταστήσει σαφές πως η Αίγυπτος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να δείξει πως υπάρχει ένας ξεκάθαρος, διάφανος και αξιόπιστος δρόμος προς την πολιτική μετάβαση", πρόσθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός.


Όμως, "αν δούμε σήμερα στους δρόμους του Καΐρου ενορχηστρωμένη από το κράτος βία τότε η Αίγυπτος και το καθεστώς της θα έχουν χάσει και την υπόλοιπη αξιοπιστία τους και την στήριξη από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας", κατέληξε ο Κάμερον.