ΚΟΣΜΟΣ

Kαναδάς: Μερική χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια

Kαναδάς: Μερική χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προχωρά στη χαλάρωση των κανονισμών ασφάλειας του αεροδρομίου επιτρέποντας στους επιβάτες να κουβαλούν στις...

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προχωρά στη χαλάρωση των κανονισμών ασφάλειας του αεροδρομίου επιτρέποντας στους επιβάτες να κουβαλούν στις χειραποσκευές τους ψαλίδια για μανικιούρ και μικρά κατσαβίδια για τα γυαλιά τους.

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να μεταφέρουν μικρά εργαλεία που δεν υπερβαίνουν τα 6 εκατοστά σε μήκος μέσα στις χειραποσκευές τους ενώ μαχαίρια κάθε μεγέθους θα εξακολουθούν να απαγορεύονται καθώς και οι σουγιάδες.Οι περιορισμοί για το αλκοόλ και τα μπουκάλια με υγρά θα εξακολουθούν να ισχύουν.

Ο υπουργός Μεταφορών Τσακ Στραλ δήλωσε πως έχει δώσει εντολές στην Καναδική Υπηρεσία Εναέριας Ασφάλειας να επικεντρώνεται λιγότερο στα μικρά αντικείμενα των επιβατών και να εξετάζει αν υπάρχουν επικίνδυνα υλικά, όπως εκρηκτικά.

"Έχουμε ένα από τα ασφαλέστερα συστήματα αεροπορικών μεταφορών στον κόσμο και θέλουμε να το κρατήσουμε σε αυτό το επίπεδο”, είπε ο Στραλ, ο οποίος επισήμανε πως οι νέοι κανονισμοί εναρμονίζονται με τα διεθνή πρότυπα.

Το υπουργείο Μεταφορών σε δελτίο Τύπου του σημείωσε πως με αφορμή την πρόοδο στην ασφάλεια των πτήσεων λόγω του ότι κλείνουν οι πόρτες των πιλοτηρίων και υπάρχουν φύλακες μέσα στα αεροπλάνα, τα μικρά ψαλίδια και τα μικροσκοπικά εργαλεία αποτελούν μικρό κίνδυνο για την ασφάλεια των αεροπλάνων.

Επίσης, θα γίνουν αλλαγές και στα σημεία ελέγχου των επιβατών στα αεροδρόμια προκειμένου να διευκολύνεται η ροή των επιβατών και των χειραποσκευών τους.

Οι αλλαγές αυτές θα περιλαμβάνουν νέες γραμμές ειδικά γιά τις οικογένειες και για άτομα με ειδικές ανάγκες με σχεδιασμό που θα προβλέπει περισσότερο άνετους διαδρόμους για καροτσάκια.

Ταυτόχρονα θα τοποθετηθούν μηχανήματα που θα διαχωρίζουν τις ύποπτες χειραποσκευές από τις καθαρές, γεγονός που θα επιταχύνει τη διέλευση των επιβατών.

Επιπλέον, η ειδική κάρτα NEXUS για επιβάτες που κάνουν συχνά ταξίδια θα εξαπλωθεί.

Πηγή: newscode.gr