ΚΟΣΜΟΣ

Το Βέλγιο αντιτίθεται στο γαλλο-γερμανικό σχέδιο Ε.Ε

Το Βέλγιο αντιτίθεται στο γαλλο-γερμανικό σχέδιο Ε.Ε
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου απέρριψε απερίφραστα σήμερα μια γαλλο-γερμανική πρόταση για ενισχυμένο συντονισμό των εθνικών οικονομικών...

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου απέρριψε απερίφραστα σήμερα μια γαλλο-γερμανική πρόταση για ενισχυμένο συντονισμό των εθνικών οικονομικών πολιτικών στη ζώνη του ευρώ, κάτι που θα σήμαινε την κατάργηση στη χώρα του της σύνδεσης των μισθών από τις τιμές.

"Πρέπει να υπάρχει περισσότερη οικονομική συνεργασία (στην Ευρώπη), όμως τα κράτη μέλη πρέπει να έχουν το χώρο για να ασκούν τις δικές τους πολιτικές", δήλωσε ο Ιβ Λετέρμ κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, που είναι κυρίως αφιερωμένη στις απαντήσεις στην κρίση του χρέους.

"Δεν είμαι εναντίον της οικονομικής σύγκλισης, όμως πρέπει να αφήσουμε τα μέσα για την επίτευξή της στα χέρια των κρατών μελών", πρόσθεσε. "Κάθε κράτος μέλος έχει τις δικές του ανάγκες, τις δικές του παραδόσεις. Δεν θα δεχθούμε να ξηλωθεί το μοντέλο μας της κοινωνικής συζήτησης", δήλωσε ο Λετέρμ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να παρουσιάσουν κατά τη σύνοδο κορυφής στους ευρωπαίους εταίρους τους μια πρόταση για τη δημιουργία ενός "συμφώνου ανταγωνιστικότητας". Έγκειται στην ενίσχυση της πειθαρχίας και του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών στους κόλπους της ευρωζώνης με αντάλλαγμα την ενίσχυση του Ταμείου για την αρωγή των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Πηγή: newscode.gr