ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή ο Σομαλός που επιτέθηκε στο σκιτσογράφο του Μωάμεθ

Στη φυλακή ο Σομαλός που επιτέθηκε στο σκιτσογράφο του Μωάμεθ
Σε εννέα χρόνια φυλάκιση καταδικάσθηκε σήμερα από δικαστήριο στη Δανία ο Μοχάμεντ Τζιλ, για την απόπειρα άσκησης τρομοκρατίας και απόπειρα..

Σε εννέα χρόνια φυλάκιση καταδικάσθηκε σήμερα από δικαστήριο στη Δανία ο Μοχάμεντ Τζιλ, για την απόπειρα άσκησης τρομοκρατίας και απόπειρα δολοφονίας του Δανού σκιτσογράφου του Μωάμεθ, Κουρτ Βέστεργκαρντ.


Δικαστήριο της πόλης Όρχους αποφάσισε ότι ο 29χρονος Σομαλός Μοχάμεντ Γκίλι θα απελαθεί από τη Δανία αφού ολοκληρώσει την έκτιση της ποινής του, μετέδωσαν δανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 29χρονος Σομαλός, ο οποίος μπήκε λαθραία μέσα στην κατοικία του σκιτσογράφου Κουρτ Βέστεργκαρντ με ένα τσεκούρι πέρυσι την Πρωτοχρονιά, καταδικάσθηκε χθες για απόπειρα τρομοκρατίας και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο Γκίλι θα πρέπει επίσης "να καταβάλει αποζημίωση 10.000 κορωνών Δανίας (1.300 ευρώ) στον Κουρτ Βέστεργκαρντ, καθώς και τα έξοδα της δίκης".

Ο δικηγόρος του, ο Νιλς Στράους, υπέβαλε αμέσως έφεση ζητώντας την αθώωση του για τις κατηγορίες της τρομοκρατίας και την αναγνώριση ελαφρυντικών για τις άλλες κατηγορίες".