ΚΟΣΜΟΣ

Το Μαυροβούνιο καταφύγιο του Μουμπάρακ;

Το Μαυροβούνιο καταφύγιο του Μουμπάρακ;
Στο Μαυροβούνιο ενδέχεται να βρει καταφύγιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Ποντγκόριτσας, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ..

Στο Μαυροβούνιο ενδέχεται να βρει καταφύγιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Ποντγκόριτσας, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ύστερα από μια πιθανή απομάκρυνσή του από τη χώρα του, εκεί όπου συνεχίζονται για 11η ημέρα την Παρασκευή οι διαδηλώσεις εναντίον του.

Στα δημοσιεύματα τονίζεται ότι ένας από τους γιους του Χόσνι Μουμπάρακ, ο Γκαμάλ Μουμπάρακ, κατέχει σημαντικό μέρος των μετοχών της εταιρείας «Oraskom», η οποία υπέγραψε, τον περασμένο χρόνο, συμβόλαιο με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για την κατασκευή πολυτελούς τουριστικού οικισμού στη χερσόνησο Λούστιτσα, στο Τίβατ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δεν είναι απίθανο να μεταβεί ο Χόσνι Μουμπάρακ στο Μαυροβούνιο, επειδή και ο έκπτωτος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης κατέφυγε στη χώρα, στα παράλια της Αδριατικής, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη, απέκτησε υπηκοότητα Μαυροβουνίου και τώρα άρχισε να χτίζει ξενοδοχείο στο θέρετρο, Άγιος Στέφανος.

Κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «Oraskom» είναι ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Ναγκίμπ Σαουίρις, ο οποίος εγκατέλειψε το Κάιρο μαζί με τους γιους του Χόσνι Μουμπάρακ, Αλάι και Τζαμάλ και περίπου άλλους 20 επιφανείς επιχειρηματίες, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Νταν» του Μαυροβουνίου.

Ο Ναγκίμπ Σαουίρις, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, αγόρασε έκταση στη χερσόνησο Λούτσιτσα στην πόλη Τίβατ και ανήγγειλε την ανέγερση τουριστικού συγκροτήματος κόστους 1,1 δισ. ευρώ. «Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα μεταβεί στο Μαυροβούνιο και θα προετοιμάσει το έδαφος για την πιθανή άφιξη του Χόσνι Μουμπάρακ και της οικογένειάς του», αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Νταν».


Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο ιδιοκτήτης της «Oraskom» προετοίμασε πέρσι τη συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, στο Κάιρο με τον Χόσνι Μουμπάρακ.