ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπογράφει ο Ιταλός πρόεδρος την ομοσπονδιακή μεταρρύθμιση

Δεν υπογράφει ο Ιταλός πρόεδρος την ομοσπονδιακή μεταρρύθμιση
Ο ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σε επιστολή του προς τον ιταλό πρωθυπουργό...

Ο ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σε επιστολή του προς τον ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζει ότι «δεν είναι σε θέση να επικυρώσει, με την υπογραφή του, το νομοθετικό διάταγμα για την υιοθέτηση του ομοσπονδιακού μοντέλου, διότι, όπως ορίζει ο νόμος, η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να πληροφορήσει σχετικά το Κοινοβούλιο», μετέδωσε το δεύτερο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης.

Σήμερα το πρωί, ο «Καβαλιέρε», είχε υπογραμμίσει από τις Βρυξέλλες: «Ελπίζω να μην υπάρξουν προβλήματα με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Η κυβέρνηση, αποφάσισε να ακολουθήσει την οδό της άμεσης υιοθέτησης του φορολογικού, ομοσπονδιακού συστήματος, παρά την ισοψηφία που σημειώθηκε χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Πρόκειται για μια ιστορική μεταρρύθμιση, την πιο σημαντική που έχει γίνει ποτέ στην χώρα» δήλωσε σχετικά ο υπουργός οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι. Ο Πιερφερνινάντο Καζίνι, όμως, του κεντρώου «Πόλου του Έθνους», απάντησε ότι «με την αναμόρφωση αυτή, το μόνο που πετυχαίνεται, είναι η αύξηση των φόρων για τους πολίτες».

Αναμένεται, τώρα η αντίδραση της «Λέγκας του Βορρά», που θεωρεί την ομοσπονδιακή μεταρρύθμιση βασικής σημασίας για την συνέχιση της κυβερνητικής πορείας.