ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώνουν κατά του Μπερίσα οι Αλβανοί

Διαδηλώνουν κατά του Μπερίσα οι Αλβανοί
Ολοκληρώθηκαν, σε ήρεμο κλίμα, οι πορείες της αντιπολίτευσης στις πόλεις Τίρανα, Λέζα, Κορυτσά και Αυλώνα...

Ολοκληρώθηκαν, σε ήρεμο κλίμα, οι πορείες της αντιπολίτευσης στις πόλεις Τίρανα, Λέζα, Κορυτσά και Αυλώνα της Αλβανίας, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Για μία ακόμα φορά, οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Κρατούσαν πανό με τις φωτογραφίες των τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια της 21ης Ιανουαρίου και φώναζαν συνθήματα κατά της αλβανικής κυβέρνησης.

Στη διαδήλωση, στα Τίρανα, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, επανέλαβε την αποφασιστικότητα του «αριστερού λαού», όπως είπε, να συνεχίσει την ειρηνική αντίσταση μέχρι την απομάκρυνση της «διεφθαρμένης κυβέρνησης».

Στα Τίρανα συγκεντρώθηκαν οπαδοί της αντιπολίτευσης από πολλές περιοχές της χώρας καιδιέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της αλβανικής πρωτεύουσας, χωρίς να υπάρξει συγκέντρωση των διαδηλωτών μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο.

Την ανάγκη διεξαγωγής «ολοκληρωμένης και αμερόληπτης έρευνας για τα αιματηρά επεισόδια της 21ης Ιανουαρίου», ως το πρώτο βήμα προς εκτόνωση της κατάστασης και την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία, τόνισε ο Μίροσλαβ Λάιτσακ, ο οποίος επισκέφθηκε, χθες, τα Τίρανα ως απεσταλμένος της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον.