ΚΟΣΜΟΣ

Στο σκοτάδι η Βραζιλία

Στο σκοτάδι η Βραζιλία
Η βορειοανατολική Βραζιλία βυθίστηκε στο σκοτάδι χθες βράδυ έως τα ξημερώματα...

Η βορειοανατολική Βραζιλία βυθίστηκε στο σκοτάδι χθες βράδυ έως τα ξημερώματα, επηρεάζοντας εκατομμύρια νοικοκυριά, εξαιτίας βλάβης σε υποσταθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε στέλεχος της ηλεκτρικής εταιρείας.

Οκτώ από τα εννέα κρατίδια του βορειοανατολικού τμήματος της Βραζιλίας επηρέασε η βλάβη, η οποία ξεκίνησε στις 23:30 τοπική ώρα (03:30, ώρα Ελλάδος, σήμερα) και διήρκεσε έως τις 04:00 το πρωί (08:00 ώρα Ελλάδος). Στο μόνο κρατίδιο που δεν σημειώθηκε βλάβη ήταν το Μαρανιάου.

«Σημειώθηκε μία βλάβη σε ένα ηλεκτρικό εξάρτημα, το οποίο αποτελεί μέρος του συστήματος προστασίας ενός υποσταθμού» στο κρατίδιο του Περναμπούκο και χρειάσθηκε να θέσουμε εκτός λειτουργίας όλον τον υποσταθμό», τόνισε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής της Υδροηλεκτρικής Εταιρείας του ποταμού Σάου Φρανσίσκου, Μόζαρτ Μπαντζέιρα Αρνάουντ.

«Καθώς η εγκατάσταση αυτή είναι σημαντική, ο αντίκτυπος της βλάβης έγινε αισθητός σε πολλές περισσότερες περιοχές», πρόσθεσε.

Η Βραζιλία πλήττεται συχνά από βλάβες στο ηλεκτρικό σύστημά της. Μία από τις σημαντικότερες είχε πλήξει τον Νοέμβριο του 2009 το νοτιοανατολικό της τμήμα, που αποτελεί το οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας, επηρεάζοντας 70 εκατομμύρια Βραζιλιάνους.