ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη σύγκρουση Καμπότζης-Ταϊλάνδης από "παρεξήγηση"

Ένοπλη σύγκρουση Καμπότζης-Ταϊλάνδης από "παρεξήγηση"
Ένας ταϊλανδός στρατιώτης σκοτώθηκε και πέντε ακόμα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων...

Ένας ταϊλανδός στρατιώτης σκοτώθηκε και πέντε ακόμα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης στη μεθόριο των δύο χωρών.

Από την πλευρά της Καμπότζης, τραυματίστηκαν τέσσερις στρατιώτες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Τσουμ Σοτσέατ, προσθέτοντας ότι τέσσερις ταϊλανδοί στρατιώτες συνελήφθησαν.

«Θα καταθέσουμε προσφυγή κατά της Ταϊλάνδης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι οβίδες έπεσαν σε βάθος 18 με 20 χιλιομέτρων εντός του εδάφους της Καμπότζης.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν γύρω στις 15:00, τοπική ώρα, κοντά σε ένα διαφιλονικούμενο αρχαίο ναό, τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Καμπότζη. Και οι δύο πλευρές επιρρίπτουν την ευθύνη για τις συγκρούσεις η μία στην άλλη.

Η Καμπότζη υποστηρίζει ότι Ταϊλανδοί στρατιώτες διείσδυσαν στο έδαφός της, ενώ στρατιωτικός εκπρόσωπος από την Ταϊλάνδη είπε ότι ο στρατός απάντησε σε πυρά που δέχτηκε από την πλευρά της Καμπότζης. Απέδωσε όμως το όλο επεισόδιο σε «παρεξήγηση». «Δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τι προκάλεσε την επίθεση, αλλά πιστεύω ότι πρόκειται για παρεξήγηση», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή αυτή ο ταϊλανδικός στρατός κατασκεύαζε δρόμο.